Hoogerheide

Nieuwe verlichting Antwerpsestraatweg

Redactie Redactie

De herfst is begonnen, de herfstvakantie is weer voorbij. ’s Ochtends komt de zon later op en ’s avonds gaat hij eerder onder. “De fietsers die richting Bergen op Zoom op de Antwerpsestraatweg fietsen gaan een donker gat in”, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal. Om dit probleem tegen te gaan is de gemeente Woensdrecht afgelopen maandag gestart met het aanleggen van een nieuw soort verlichting.

Voordat de verlichting aangelegd kon worden moest er een onderzoek gedaan worden naar de flora en fauna in de omgeving. Het licht van de lampen die worden geplaatst zou mogelijk schade leveren aan de planten en dieren maar dat bleek niet zo te zijn volgens Thom Vermeulen van Norbalux.

Over een aantal weken moeten de lantarens er staan. De lantarens geven alleen licht wanneer er iemand voorbij komt dus ze besparen ook nog eens energie. “We wilden ze nu al hebben staan, maar vanwege het onderzoek zijn we nu pas begonnen”, zegt van Agtmaal. Volgens hem waren er enkele jaren geleden nog niet de financiële middelen om deze wens te realiseren.

In totaal komen er 95 masten te staan aan weerszijden van de weg. Zodra het fietspad bij Hoogerheide klaar is, komt de OLV ter Duinenlaan in Ossendrecht aan de beurt. In 2018 volgen de fietspaden bij de Abdijlaan en de Huijbergseweg.