Geen regio geselecteerd

Nieuwe verpleeghuis in Steenbergen gaat Hof van Nassau heten

Het nieuwe verpleeghuis Hof van Nassau in aanbouw © ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het nieuwe verpleeghuis van TanteLouise in Steenbergen krijgt de naam Hof van Nassau.

In april vroeg TanteLouise de inwoners van Steenbergen mee te denken over een nieuwe naam voor het verpleeghuis. Die oproep leverde maar liefst tweehonderd inzendingen op. Opvallend veel inzendingen hadden iets te maken met de historie van de stad Steenbergen. Ook waren er veel suggesties die een link hadden met de haven of de oude suikerfabriek die ooit stond op de plaats waar nu het nieuwe complex van TanteLouise wordt gebouwd.

Steenbergen was eeuwenlang een echte vestingstad, die nauwe banden had met het Koningshuis. Het stadje was stervormig met grachten en ravelijnen. Een van de verdedigingswerken was het Nassau Bolwerk, pal aan de haven. Het is precies de plek waar nu Hof van Nassau wordt gebouwd.

Het nieuwe verpleeghuis komt op de plek van het voormalige Lindenburgh. En volgens TanteLouise hoort bij een nieuwe start ook een nieuwe naam.

De naam Hof van Nassau werd ingediend door Hans Slokkers uit Kruisland en door Heleen Bernhardi, die werkt bij TanteLouise. Voor beide prijswinnaars is er een mooie attentie.