Bergen op Zoom

Nieuwe vlet voor Bergse Reddingsbrigade

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Bergse Reddingsbrigade zal op 9 maart een nieuwe reddingsvlet in ontvangst nemen die onderdeel is van de nationale reddingsvloot. Dit is een voorziening in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie om in het geval van grote rampen mensen te evacueren.

Verspreid over Nederland zijn 80 vaartuigen gestald bij reddingsbrigades die 365 dagen per jaar ingezet kunnen worden. Met de komst van deze vlet is het Brabantse deel van de vloot volledig uitgerold.

De reddingsvlet zal voorzien zijn van een moderne 15pk buitenboordmotor en verlichting zodat dag en nacht gevaren kan worden. Ook krijgt de reddingsbrigade nieuwe droogpakken.

De Bergse Reddingsbrigade neemt graag de verantwoordelijkheid voor het beheren en bemannen van deze reddingseenheid op zich. De komende jaren worden er extra mensen getraind in het varen met een reddingsvlet en het redden van mensen. Ook zullen de huidige redders hun vaardigheden op peil kunnen houden door regelmatig aan oefeningen mee te doen, niet langer alleen regionaal maar ook landelijk.

Tijden het evenement “Boulevard in beweging” op 28 mei aan de boulevard langs de Binnenschelde wordt de reddingsvlet gedoopt.