Bergen op Zoom

Nieuwe woonbuurt in ScheldeVesting feestelijk geopend

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Toekomstige bewoners van De Nieuwe Kaai en Waterveste in Bergen op Zoom hebben vrijdag uit handen van wethouder Patrick van der Velden de symbolische sleutel in ontvangst genomen van hun nieuwe buurt.

Projectontwikkelaar Bolton Ontwikkeling levert de komende weken als eerste de 42 woningen in Waterveste op, gevolgd door TBI-onderneming ERA Contour met 23 nieuwe stadswoningen.

De ontwikkeling van de grootschalige wijkvernieuwing ScheldeVesting bestaat uit zes deelgebieden die op hun beurt weer zijn onderverdeeld in verschillende gebieden. Onder andere De Nieuwe Kaai en Waterveste maken deel uit van gebied De Nieuwe Vesting. De Nieuwe Kaai II en III worden momenteel voorbereid. Verder maken de deelgebieden Smitsvest, Paravicini, Bij de Ham en Op de Weele ook deel uit van De Nieuwe Vesting in ontwikkeling.

De gemeente Bergen op Zoom wil van ScheldeVesting een aantrekkelijk woon-, werk- en recreatiegebied  maken. Het karakter van de rijke historie van het gebied blijft zo veel mogelijk behouden door passende architectuur te realiseren, oude vestingmuren in ere te herstellen en goed aan te sluiten op de bestaande stedenbouwkundige structuur.

De Nieuwe Vesting is nog niet klaar. In de zomer van 2016 start ERA Contour met de bouw van de Nieuwe Kaai II die bestaat uit 26 stadswoningen. De start van de bouw van de 10 woningen van Waterveste fase 2 vindt dit najaar plaats.