Bergen op Zoom

Nieuwjaarsbijeenkomst Bergen op Zoom: vijf Pluimen van de Burger

Han Verbeem Han Verbeem

Burgemeester Frank Petter heeft woensdagmiddag tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsbijeenkomst in Bergen op Zoom vijf ‘pluimen van de burger’ uitgereikt. Het is een eerbetoon aan Bergenaren die zich als vrijwilliger inzetten voor de samenleving: Theatergroep Doe de Mee, Peter Linders, Patricia Klaesen, Krelis Blom en Charlotte Leys.

Het is het tweede jaar dat Petter de ‘pluimen’ uitdeelt. In 2022 was dat nog voor de camera; vanwege de coronacrisis was er geen fysieke receptie. Ditmaal mocht de burgervader de inwoners in levende lijve toespreken. Dat gebeurde tijdens de bijeenkomst in een tjokvolle Hofzaal van het Markiezenhof. Voor Frank Petter is het zijn laatste nieuwjaarsbijeenkomst als burgemeester. Per 1 juli gaat hij met pensioen.

Lampionnentochten

Namens Theatergroep Doe de Mee uit Lepelstraat nam Nick Werné de pluim in ontvangst. De groep bestaat nog maar kort en mede door de inzet van de leden is er een lampionnenoptocht en zijn er weer Sinterklaasactiviteiten in het dorp. In Nieuw-Borgvliet is Peter Linders één van de drijvende krachten achter de Sinterklaasintocht, de lampionnenoptocht en de Sint-Maartenviering.

Indische bewoners Moermont

Patricia Klaesen verzorgt al vele jaren Indische maaltijden in Moermont, voor de bewoners van Indonesische afkomst. Ook is ze ambassadeur voor de  vrijwilligers en mantelzorgers in het zorgcentrum. Krelis Blom is actief voor de scouting in Halsteren en zet zich in voor de plaatselijke Oranjevereniging en de Halsterse Dodenherdenking op 4 mei. Charlotte Leijs organiseert met regelmaat benefietacties voor een goed doel, zoals onlangs nog een oliebollenactie. Ook zet ze zich in voor de Oekraïense vluchtelingen in Avondvrede.