Geen regio geselecteerd

Nikki Tjassens Keiser nieuwe ‘Gast van de Burgemeester’

Nikki Tjassens Keiser is de nieuwe 'Gast van de Burgemeester' © Danny van den Aarsen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal heeft donderdagavond de nieuwe ‘Gast van de Burgemeester’ geïnstalleerd. Dit keer is het Nikki Tjassens Keiser uit Bosschenhoofd.

De 15-jarige Nikki zit in de vierde klas van het VWO op het Jan Tinbergen College. Ze gaat het komende half jaar kennis maken met het ambt van burgemeester. Ze neemt deel aan vergaderingen, houdt op belangrijke momenten toespraken en vervult samen met de burgemeester representatieve taken. De ‘Gast van de Burgemeester’ is een idee van burgemeester Niederer. Een leerling uit het voortgezet onderwijs mag zes maanden meelopen.

Burgemeester Jacques Niederer: “Wat leuk om een nieuwe gast te mogen ontvangen. De veertiende op rij alweer. Ik ben benieuwd naar Nikki’s mening over Roosendaal en hoe ze haar toekomst ziet. Wie de jeugd heeft, heeft immers de toekomst. Via haar frisse blik hoop ik inzicht te krijgen in hoe de jeugd kijkt en denkt. Het is van groot belang om jongeren bij het besturen van onze stad te betrekken. Ik heet Nikki dan ook van harte welkom.”