Nispen

Nispen zegt NEE tegen coronavirus: ‘Boodschap uit Den Haag overbrengen’

Maarten Elst Maarten Elst

Burgemeester Han van Midden en prominente inwoners van Nispen zoals Charl Goossens, Stef Suykerbuyk en Nicole Roeken zijn te zien in een filmpje van Buurthulp Nispen. Volgens initiatiefnemer Marco Schillemans, zelf ook te zien in het filmpje, is de video bedoeld om de boodschap vanuit Den Haag sterker over te dragen aan de eigen inwoners. Met gemeende persoonlijke boodschappen hoopt Nispen dat de coronabesmettingen in het dorp en West-Brabant afnemen.

Het idee om een filmpje op te nemen kwam overgewaaid uit Kanaleneiland. In de Utrechtse wijk namen bewoners eerder al een video op om buurtgenoten te wijzen op de nog altijd geldende coronaregels. ,,Ik hoorde hierover op de radio en kwam op het idee om het in Nispen ook te doen”, vertelt initiatiefnemer en inwoner Marco Schillemans. ,,Ik heb gelijk een paar mensen uit Nispen gevraagd om mee te doen en of ze ook achter deze actie staan, daar is heel positief op gereageerd.”

Ook burgemeester doet mee

Laurierkweker Charl Goossens, bakker Stef Suykerbuyk, schoonheidsspecialiste Tess Scheepers, allen schaarden ze zich achter de actie van Schillemans. ,,Ze hebben zelf het filmpje opgenomen en de eigen teksten bedacht”, vervolgt Schillemans. ,,Het is mooi om te zien dat het geen loze kreten zijn, maar echt gemeende, persoonlijke boodschappen waar ze zelf volledig achterstaan. Ook burgemeester Han van Midden was enthousiast en stuurde gelijk een video op.”

Boodschap kracht bijzetten

Volgens Schillemans staan de Nispenaren te trappelen van ongeduld om weer plaats te nemen in café Tivoli of De Gouden Leeuw op het kerkplein in het dorpscentrum. ,,De coronamaatregelen komen altijd centraal vanuit Den Haag en worden gegeven door de minister-president. Om deze kracht bij te zetten, wilden we het vanuit het Nispense doen. Wat normaal op straat zou gebeuren, waar je één van deze inwoners van Nispen zou kunnen tegenkomen, doen ze nu via deze video om de boodschap alsnog aan te laten komen. We willen allemaal het normale leven weer snel terugoppakken”, aldus Schillemans.