Nispen

Nispense Martin was finalist in realityserie FBoy Island: ‘Ik was een wolf in schaapskleren’

Martin tijdens zijn date met Sarah (Foto: HBO Max).

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een simpele jongen uit een klein dorpje in Brabant. Zo omschrijft de 24-jarige Martin Kuijer uit Nispen zichzelf. Afgelopen voorjaar reisde hij, samen met 23 andere mannen, af naar de Dominicaanse Republiek om mee te doen aan het liefdesexperiment FBoy Island van HBO Max. Daar haalde hij, compleet boven verwachting, de finale.

Martin moest drie keer kijken toen hij een instagrambericht kreeg van HBO Max. “Of ik mee wilde doen aan een nieuw programma”, begint hij zijn verhaal. Van de ruim duizend gescoute mannen, belandde hij met de andere overgebleven 23 heren gedurende vijf weken op een tropisch eiland. “Ik kon dat echt niet geloven. Ik ben maar een simpele gast uit Nispen en naar mijn inziens niet heel bijzonder.” En toch schopte hij het tot de finale.

FBoys en Nice Guys

Met vrij weinig verwachtingen ging hij het liefdesavontuur aan. Hij deelde een gigantische villa met nog 23 andere mannen, Martin was de enige Brabander. Sommigen deden mee voor het geld, zij waren de FBoys, anderen waren op zoek naar echte liefde, de Nice Guys. Het was aan de drie deelnemende vrouwen om uit te zoeken wie met welke intenties naar het eiland was afgereisd. De winnaars kregen de hoofprijs van vijftigduizend euro en vervolgens de keuze om deze te delen met hun nieuwe liefje, of voor zichzelf te houden.

“Ik ben daar wel naartoe gegaan als FBoy ja”, vervolgt Martin. “Tijdens de casting werd al snel duidelijk dat ik trekjes heb van een Nice Guy, maar nog teveel wilde haren heb. Ze omschreven me als een wolf in schaapskleren, en dat klopt wel eigenlijk.”

Vakantieliefde

Het oog van de 29-jarige, uit Amsterdam afkomstige, Sarah, viel op dat schapenpak. En dus greep Martin zijn kans. “Omdat we daar in zo’n bubbel leefden, begon ik haar echt wel leuk te vinden. Dat had ik niet verwacht.” Maar was het ware liefde? “Nee, het bleef wel echt een vakantieliefde.”

Sarah vond Martin zo leuk, dat hij tot de finale in het spel bleef. En toen koos ze voor de 29-jarige Nicklas. “Maar ik wist van te voren al dat ik het prijzengeld voor mezelf zou houden, en niet met haar wilde delen.” Dat kwam onder andere door haar opmerking over dat ze nooit naar Nispen wilde afreizen. “Energie moet van twee kanten komen. Maar er zijn wel meer dingen gebeurd waardoor ik twijfelde aan de oprechtheid van onze gevoelens.”

Geweldige ervaring

Zonder liefde, en zonder geld naar huis dus. “Mega balen natuurlijk, maar om nou die uitslag het hele avontuur te laten verpesten. Dat vind ik onzin. Het was een geweldige ervaring, ik heb mooie mensen leren kennen. Daarbij gunde ik het Nicklas ook echt, hij wilde van het geld zijn moeder een droomreis cadeau doen. Ik had het waarschijnlijk gewoon opgezopen in de voetbalkantine.”

De twee finalisten Nicklas (links) en Martin (rechts) (Foto: HBO Max).