Huijbergen

NK Veldrijden in Huijbergen: druilerig weer en duizenden wielerfanaten

© Rudy Muller (ZuidWest Update)

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

In Huijbergen werd zondag het NK Veldrijden verreden. Ondanks het druilerige weer, was er over publieke belangstelling niet te klagen. Naar schatting kwamen er 10.000 mensen op het wielerevenement af.

Wielercomité Huijbergen mocht voor de vijfde keer het Nederlands Kampioenschap organiseren. Het parcours was deze keer iets gewijzigd vergeleken met voorgaande edities, maar uiteraard ontbraken de pittige Tiestenduin en Nootjesberg niet.

Geprolongeerd

De Elite vrouwen stonden om 13.30 uur aan de start. Lucinda Brand sloeg in de slotfase van de wedstrijd een gaatje met zesvoudig kampioene Marianne Vos en hield stand tot aan de finish. Ze prolongeerde daarmee haar Nederlandse titel. Het zilver was voor Vos en Maud Kapteijns moest genoegen nemen met brons.

Van der Poel onstuitbaar

Om 15.00 uur mochten de Elite heren/Beloften van start. Topfavoriet Mathieu van der Poel is opnieuw Nederlands Kampioen Veldrijden geworden. Het is de vijfde keer dat hij de titel op zijn naam schrijft. Lars van der Haar bemachtigde het zilver. Brons was er voor Corné van Kessel.

Van der Poel is deze winter onstuitbaar in het veldrijden. Hij heeft al dik twintig overwinningen op zak. De wereldtitel is zijn grote doel van dit jaar.

Foto’s: © Rudy Muller (ZuidWest Update)