Huijbergen

NK veldrijden voor de vijfde keer in Huijbergen

Vrijdagavond werd het contract voor de organisatie van het NK veldrijden getekend

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het NK veldrijden op 12 en 13 januari 2019 in Huijbergen wordt verreden op een deels vernieuwd parcours. Dat maakte de organisatie vrijdagavond bekend. In de Kloek in Huijbergen werden de plannen gepresenteerd en het contract getekend met de KNWU. Bijzonder is dat het NK voor de vijfde keer in vijftien jaar in Huijbergen wordt gehouden.

De grootste aanpassing is de verhuizing van de pitstraat naar een ruimer weiland aan de Weg naar Wouw. Deze zal ingericht worden met een mobiele wasstraat voor het afspuiten van de fietsen. Het publiek kan de fietswissel van nabij meemaken. Ook kan men de klim van de Tiestenduin goed zien. Nieuw is dat de Tiestenduin maar twee keer zal worden beklommen Daarnaast wordt de Nootjesberg van een andere zijde beklommen en blijft de befaamde chickenrun in het parcours.

Zwaar parcours

Ad van Grootel van de KNWU is trots dat het NK veldrijden voor de vijfde keer in vijftien jaar in Huijbergen plaats gaat vinden. “Als het telefoontje van Jeroen van Wezel binnenkomt, zitten wij al te denken welk jaar het kampioenschap in Huijbergen kan gaan plaatsvinden”. Volgens Van Grootel is het een zwaar parcours met mooie natuurlijke beklimmingen. “De renners en rensters kunnen hun hartje ophalen. “

Op onderstaande afbeelding zie je het parcours voor het NK veldrijden.