Roosendaal

Nominatie Brabantse Stijlprijs voor Leer- en buurttuin De Buitenkans

Redactie Redactie

Samen met 17 andere initiatieven in Noord-Brabant is het Roosendaalse project ‘Leer- en buurttuin De Buitenkans’ genomineerd voor de Brabantse Stijlprijs 2017. De winnaars van de jury en publieksprijs worden rond half mei bekend gemaakt. Het publiek kan straks ook meestemmen.

De Buitenkans is een collectieve leer- en buurtuin in Langdonk te Roosendaal. Deze tuin wordt op initiatief van de buurtbewoners en het Da Vinci College aangelegd. Het onderhoud wordt door leerlingen van deze school verzorgd. De tuin zal ook fungeren als een plek waar de buurt kan wandelen, met elkaar of leerlingen in contact te komen of om groente, fruit en kruiden te oogsten.

”De Buitenkans is een groene parel in de wijk. Buurt, leerlingen, het bewonerscollectief, Natuurmomenten en de gemeente hebben samen aan de realisatie gewerkt. Ieder met een eigen inbreng”, vertelt wethouder Saskia Schenk. ”Hier komt alles samen: de buurt is er mooier op geworden, het is een bijzondere ontmoetingsplek geworden en er valt van alles te doen, te zien en te leren. Dat dit project positief opvalt en in de etalage staat, is volledig verdiend!”

In maart bezoeken de juryleden de initiatieven voor een rondleiding en gesprek. Daarna worden drie tot vijf finalisten gekozen. Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs te winnen. In april en mei kan het publiek meestemmen. De winnaar zal half mei bekend worden gemaakt. De nominaties zijn te vinden op www.debrabantsestijlprijs2017.nl.