Roosendaal

Norbertus Gertrudis Lyceum vroeg leerlingen corona-app uit te zetten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Leerlingen en ouders keken enkele dagen geleden nogal op van een e-mail die ze kregen van het Roosendaalse Norbertus Gertrudis Lyceum. Daarin werd de studenten verzocht om de corona-app op school uit te zetten. Inmiddels heeft de school laten weten dat dit absoluut niet de bedoeling was.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

Leerlingen van het Norbertus Gertrudis Lyceum worden geregeld per mail geïnformeerd over lopende zaken in en omtrent de school. Die berichten gaan ook naar ouders, onder meer omdat hun kroost nog wel eens ‘vergeet’ te vertellen wat er speelt. In de mail van vrijdag 4 december stond tot veler verbazing ook een bericht over de landelijke corona-app. Er wordt een compliment uitgedeeld dat de leerlingen zich zo netjes aan de mondkapjesregels houden en vervolgens volgt het verzoek om de betreffende app op school te deactiveren. Een reden hiervoor wordt niet gegeven.

Staartje

De verbazing was bij de woordvoerster die we spraken net zo groot. Die wist nog van niets en nam meteen contact op met de rector. Ze kon daarna melden dat de oproep meteen zou worden teruggedraaid. Hoe dit als boodschap kon ontstaan, kon ze in de korte telefonische reactie nog niet melden. Wie dit bedacht heeft wordt nu uitgezocht. De school laat weten ‘keurig het beleid en de adviezen van de overheid te volgen’. Dat het intern ook nog ‘wel een staartje’ krijgt, liet de woordvoerster zich nog wel ontvallen.