Roosendaal

Nostalgische kermis roept herinneringen op: ‘Voor het eerst gekust in de rups’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Een stralende voorjaarszon, volle terrassen en door de speakers luid klinkende kermismuziek. De nostalgische kermis is van start gegaan. Woensdag 5 april is de kermis geopend door de Roosendaalse wethouder Sanneke Vermeulen. De kermis telt maar liefst veertig unieke attracties.

Jong en oud is woensdagmiddag te vinden op de nostalgische kermis. “Ik kan mijzelf nog goed herinneren dat ik voor het eerst een jongen kuste in de rups toen het doek over de attractie ging”, vertelt een bezoekster. De oude attracties brengen bij veel mensen herinneringen naar boven.

Een opa en zijn kleizoon lopen over de kermis. Samen genieten ze van de attracties en de gezelligheid. “Het is geweldig dat ik mijn kleinzoon de attracties van vroeger kan laten zien”, vertelt hij trots.

Sfeer

De nostalgische kermis brengt een hoop sfeer en gezelligheid mee, vindt ook Gonnie Knubben van Le Papillon (de rupsbaan). Samen met haar ouders reist Gonnie heel het land door, maar de nostalgische kermis in Roosendaal is toch van een ander niveau. “Het is een hele andere sfeer dan de normale kermis, maar het is wel echt heel leuk”, aldus Gonnie.

Drukte

Luid gegil en gejuich vanuit de rups van Gonnie en haar ouders, want de kinderen zijn op woensdagmiddag vrij van school. Dat is terug te zien aan de drukbezochte attracties en terrassen.  Veel kinderen maken gebruik van de attracties die tijdens de nostalgische kermis te bezoeken zijn voor ‘maar’ €1,50. Voor veel kids een reden om hun spaarpot om te keren en samen plezier te maken. “Ik kijk het meeste uit naar de grote glijbaan”, vertelt een jongetje. “Mijn favoriete attractie is de rups!”, roept een andere jonge bezoeker.

De nostalgische kermis in Roosendaal is te bezoeken van woensdag 5 april tot en met maandag 10 april.