Nispen

NSV neemt 28 augustus nieuw kunstgrasveld officieel in gebruik

Maarten Elst Maarten Elst

Het traditionele Dorpentoernooi van de voetbalteams uit de gemeente Roosendaal gaat deze zomer door op woensdagavond 25 augustus en zaterdag 28 augustus. Het jubilerende NSV combineert het honderdjarig bestaan aan de heuglijke ingebruikname van het nieuwe kunstgrasveld. Zaterdagmiddag, tussen de ontknoping van het damesvoetbaltoernooi en het herenvoetbaltoernooi, vindt de onthulling van het speelveld plaats.

Vorig jaar ging het Dorpentoernooi niet door vanwege de coronacrisis. Niet veel later startte de reguliere competitie weliswaar. Maar door aangescherpte coronamaatregelen werd het seizoen op 11 oktober alweer vroeg ontbonden. Nu de KNVB heeft besloten dat voetbalwedstrijden weer door mogen gaan, is het ook weer tijd voor het Dorpentoernooi. Gastheer NSV ontvangt op Sportpark de Wallen Cluzona, HSC’28, FC Moerstraten en Rimboe.

Toeschouwers welkom

Woensdag 25 augustus trappen de mannen van Cluzona en NSV het Dorpentoernooi af. Op het tweede veld spelen Rimboe en FC Moerstraten tegelijkertijd hun eerste wedstrijd. De vrouwen komen pas op zaterdag in actie en werken achtereenvolgens hun vier groepswedstrijden af.

Na de laatste wedstrijden van de dameselftallen vindt de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld plaats. Wethouder René van Ginderen en NSV-voorzitter Jan Gommers zullen om 16:30 uur de opening verrichten.

Toeschouwers zijn gedurende het hele toernooi welkom, maar dienen hiervoor wel een geldig toegangsbewijs aan te kunnen tonen. Dat wil zeggen dat zij of een negatieve testuitslag kunnen voorleggen of dat het middels de CoronaCheck-app over een geldig bewijs beschikt.