Roosendaal

Nu officieel: Bravis en gemeente Roosendaal ondertekenen overeenkomst

Maarten Elst Maarten Elst

In de zaal waar normaal huwelijken worden voltrokken zijn Bravis en de gemeente Roosendaal in het huwelijksbootje gestapt. Gezamenlijk ondertekenden ze een anterieure overeenkomst waarmee het ‘huwelijk’, de locatie Bulkenaar, definitief is. Met de overeenkomst zijn de afspraken over onder meer de kosten, het ontwerpproces en de inrichting van het landschapspark en het openbaar gebied vastgelegd. Ook zijn er afspraken gemaakt over de doorverkoop en levering van de door de gemeente te verwerven gronden. Bravis hoopt tussen 2025 en 2030 het ziekenhuis te kunnen openen.

Het zal haast niemand ontgaan zijn dat Bravis aan het eind van dit decennium een nieuw regionaal ziekenhuis aan de Bulkenaar wil realiseren. Donderdagochtend vond een nieuwe mijlpaal plaats. Wethouder Toine Theunis (gemeente Roosendaal) en Bianka Mennema (raad van bestuur Bravis) ondertekenden een anterieure overeenkomst. Oftewel de vaststelling van het exploitatieplan.

Meest fantastische regionale ziekenhuis

“In feite geeft de anterieure overeenkomst de rechten en plichten weer tussen Bravis en de gemeente Roosendaal”, duidt wethouder Toine Theunis. “Het is nu officieel een feit dat we samen dit proces ingaan met elkaar. Oftewel het meest fantastische regionale ziekenhuis van Nederland. Gelegen in een schitterend landschapspark in de Roosendaalse wijk Tolberg. Dat commitment zijn we vandaag (donderdag, red.) met elkaar aangegaan.”

Ook Bravis kijkt uit naar de bouw van het nieuwe regionale ziekenhuis. “We zijn heel erg blij met deze ondertekening. Hiermee zijn we een stukje dichter bij een toekomstbestendig ziekenhuis, waar we samen met onze partners een breed zorgaanbod voor de regio gaan vormgeven”, vertelt Bianka Mennema, voorzitter van de raad van bestuur van Bravis.

Veertien pagina tellend document

In de veertien pagina tellende anterieure overeenkomst staan allerlei afspraken over wanneer bijvoorbeeld de gemeente Roosendaal de gronden beschikbaar moet stellen aan Bravis. “Wij moeten ook zorgen voor het bestemmingsplan, Bravis zorgt ervoor dat ze de gronden volgens afspraak overnemen”, aldus Theunis.

De eerstvolgende mijlpaal is het ter besluitvorming aanbieden van het bestemmingsplan en het exploitatieplan aan de gemeenteraad in begin 2022. “Op 27 januari geeft de gemeenteraad er een klap op”, aldus Theunis.