Roosendaal

Nu ook hondenspeelplaats in wijk Kalsdonk

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Ook de wijk Kalsdonk in Roosendaal heeft vanaf nu een hondenspeelplaats. Aan het Heilig Hartplein is er een speelplaats speciaal voor de viervoeters gerealiseerd. Het initiatief om dit te realiseren, komt van de buurtbewoners zelf. Zondag wordt hondenspeelplaats De Vrolijke Viervoeters geopend.

Hondenspeelplaats De Vrolijke Viervoeters is niet de eerste hondenspeelplaats in Roosendaal. Andere wijken gingen Kalsdonk voor. Nadat in november 2014 de eerste hondenspeelplaats in Burgerhout is geopend, volgden er snel meer. Inmiddels zijn er ook speelplaatsen in de wijken Tolberg, Kroeven en nu dus ook in Kalsdonk.

Met een beetje hulp van de gemeente, maatschappelijke partners en commerciële partijen, maar vooral dankzij eigen inzet, is de speelplaats gerealiseerd. Wethouder Saskia Schenk: “’Het is mooi wat bewoners hier gedaan hebben. Het is net een speeltuin met ‘toestellen’, waarop honden zich kunnen uitleven. Bijkomend voordeel is dat hun baasjes ondertussen een praatje met elkaar maken. Zo heeft de hondenspeelplaats ook weer een verbindende functie.”