Bergen op Zoom

Obesitaskliniek tijdelijk in Bravis polikliniek in Etten-Leur na brand

De avond van de brand (foto: 112 Markiezaten)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Patiënten die een afspraak hebben in het Bariatisch Centrum Zuid West Nederland (obesitaskliniek) in Bergen op Zoom, kunnen vanaf maandag 3 juli terecht in Bravis polikliniek Etten-Leur. Dat is vanwege de brand die afgelopen woensdagavond in het pand gewoed heeft. Het gebouw raakte daardoor flink beschadigd, de materiële schade is groot.

Operaties en telefonische afspraken konden gewoon doorgaan, maar voor poliklinische afspraken is tijdelijk een andere locatie nodig. Medisch manager en bariatrisch chirurg Pierre Feskens is blij met de tijdelijke oplossing. “Ik schrok enorm toen ik woensdagavond werd gebeld dat er brand was uitgebroken in ons gebouw. Gelukkig was er op dat moment niemand aanwezig. Dankzij de vervangende locatie kunnen de poliklinische afspraken gewoon doorgaan.”

Toch is nog niet álles opgelost. “We moeten nog verder zoeken naar een oplossing voor bijvoorbeeld de fysiotherapie die we aanbieden. Afspraken voor patiënten proberen we te bundelen, zodat hinder zoveel mogelijk beperkt blijft”, aldus de chirurg.

Adequate optreden

Rond tien uur ‘s avonds brak de brand uit op de benedenverdieping van het gebouw. Door snel handelen van de beveiliging van het Bravis ziekenhuis en de hulpdiensten was de brand snel geblust. “Gelukkig is de veiligheid van patiënten en medewerkers nooit in gevaar geweest”, verklaart Bravis-bestuurder Albert-Jan Mante. “Dankzij ieders flexibiliteit en oplossingsgerichtheid heeft de brand geen gevolgen voor de zorgverlening aan onze patiënten.

Mante bedankte woensdagavond al ter plaatse de beveiligers, hulpdiensten en verdere Bravis-medewerkers voor hun adequete optreden.

Lees ook: Korte brand bij obesitas­kliniek Bergen op Zoom