Klundert

OG3NE zingt voor opa Ad (85) tijdens jubileum Westhoeks Mannenkoor

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Het Westhoeks Mannenkoor in Klundert vierde afgelopen zaterdag zijn 25-jarige jubileum in de sportzaal van het dorp. En dat gebeurde op een bijzondere manier. De kleindochters van koorzanger Ad Malee (85) stonden namelijk op het podium: de dames van OG3NE.

Het voelt weer even als thuiskomen voor Lisa, Amy en Shelley. De drie zussen zijn in Fijnaart, een paar dorpjes verderop, opgegroeid. “We zijn vaak in Klundert geweest om te winkelen met onze mama”, vertelt Lisa. Dat zijn bijzondere herinneringen, omdat hun moeder ruim zes jaar geleden is overleden. “Het geeft een heel nostalgisch gevoel om hier weer te zijn.”

Als de dames in de buurt zijn gaan ze altijd even bij opa Ad langs. “We rijden ook altijd even langs het ouderlijk huis en onze basisschool”, vult Amy aan, die het ook ontzettend fijn vind om weer even terug te zijn.

Zolang wij een plekje hebben in onze agenda doen wij dit natuurlijk erg graag.

Het 25-jarig jubileum van het Westhoeks Mannenkoor is wellicht onbedoeld een beetje de avond van opa Ad geworden. “Ik vind dit zó bijzonder, zeker op mijn leeftijd. Ik heb er erg lang naar uitgekeken en dat dit nu daadwerkelijk verwezenlijkt wordt had ik nooit durven dromen”, bekent hij.

Het artikel gaar verder onder de foto.

Zowel opa Ad als de dames van OG3NE krijgen bloemen na afloop.

Toen Ad zijn kleindochters vroeg om te komen zingen op het jubileum, hoefden de zangeressen hier niet lang over na te denken. “Zolang wij een plekje hebben in onze agenda doen we dit natuurlijk erg graag”, vertelt Amy.

Als de zangeressen op het podium staan komt de aap uit de mouw hoe het nou eigenlijk echt zit. “We doen dit optreden met alle liefde voor onze opa. We sturen straks nog wel even een Tikkie naar hem, dan is alles weer geregeld”, grapt Shelley.

Toen wij klein waren zongen wij al bij opa en oma in de tuin of speelde we toneelstukjes.

Opa Ad is wellicht de grootste fan van de meidengroep. “Ik kan helaas geen gat in de lucht meer springen, maar ik ben zó trots op ze.” Dit voelen de dames van OG3NE ook. “Opa is er heel vaak bij geweest, en nu nog steeds als het hem lukt”, vertelt Lisa.

De band tussen opa en kleindochters is erg hecht. “Toen wij klein waren zongen wij al bij opa en oma in de tuin of speelde we toneelstukjes.”

Als opa Ad gevraagd wordt naar de kracht van het Westhoeks Mannenkoor, doet hij wat geheimzinnig. “Eigenlijk mag of kán ik dit niet zeggen.”

Als ik een toon inzet, zit ik eigenlijk altijd meteen op de juiste toonhoogte.

Opa is naar eigen zeggen stiekem een belangrijke spil in het koor. “Het zit in de aard van het beestje. Als ik een toon inzet, zit ik eigenlijk altijd meteen op de juiste toonhoogte”, stelt Ad, die een van de tenoren is in het koor. Daarom staat de 85-jarige ook in het midden. “Dat is niet omdat ik zo klein ben, maar omdat de dirigent mij dan ook makkelijk kan beoordelen.”

Ad geniet erg van het koor, maar misschien nog wel het meeste van de feestavond waar zijn kleindochters een rol vertolkten.

Opa Ad tijdens het optreden van het Westhoeks Mannenkoor.