Nispen

Olympisch snowboarder Niek van der Velden gehuldigd in woonplaats Nispen

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Olympisch snowboarder Niek van der Velden (21) is weer terug in zijn woonplaats Nispen. Op de Winterspelen kwam hij uit op het onderdeel slopestyle, waar zijn score helaas niet genoeg was voor een plek in de finale. Gelukkig kon de Nispenaar in China wel meedingen naar een Olympische medaille op het onderdeel big air. “De laatste poging die ik had om op het podium te eindigen, was superspannend. Ik zat vol adrenaline en zenuwen.”

Van der Velden eindigde uiteindelijk als zesde. Vanwege zijn prestaties, huldigde burgemeester Han van Midden hem vrijdag in het Openluchttheater in Nispen.

Het resultaat maakt uiteindelijk ook niet meer uit.

Vier jaar terug, toen de Winterspelen in Zuid-Korea werden gehouden, zou Van der Velden ook al uitkomen op de onderdelen slopestyle en big air. Het spektakel ging toen aan zijn neus voorbij, doordat hij een blessure opliep tijdens een training.

In China haalde hij ditmaal overigens geen medaille, maar Van der Velden is – net als het gehele dorp – trots. “Als je gewoon doet wat je kan, dan maakt het resultaat uiteindelijk ook niet meer uit. Een zesde plaats, daar ben ik hartstikke tevreden mee!”

Over vier jaar staan de Winterspelen in Italië gepland. Of hij dan wél een gouden plak kan laten zien in Nispen? “Dat is zeker mogelijk.”

Lees ook: Geen olympische finale voor Niek, maar trots overheerst bij familie Lees ook: Knappe zesde plek voor snowboarder Niek van der Velden in Peking