Woensdrecht

Omgeving Colonel Whitakerplein gaat op de schop

Het Colonel Whitakerplein is al aangepakt. Nu gaan de omliggende straten op de schop © Google Maps

Redactie Redactie

De omgeving van het Colonel Whitakerplein in Woensdrecht gaat flink op de schop. Het plein zelf heeft enige tijd geleden al een metamorfose gehad en nu zijn de omliggende straten aan de beurt. Woningstichting Woensdrecht wil dat samen met de inwoners gaan doen.

De verouderde woningen aan het Colonel Whitakerplein moeten volgens de stichting vernieuwd worden. De mogelijkheden zijn enorm. Daarom doet de woningstichting een oproep aan alle inwoners om mee te denken. Het uitgangspunt moet zijn een woonsituatie met een tuintje en dus geen appartementen. De woningen zijn voor de sociale huursector met huurprijzen tot 720 euro. Iedereen kan zijn of haar idee insturen tot 31 januari en daarna wordt er gekeken wat het best haalbare plan is.

Begin

Dit is pas het begin van de grote renovatie in de dorpskern. Wie één van de toekomstige huizen gaat huren komt niet meer naast basisschool de Poorte te wonen. Deze moet samen met basisschool de Stappen uit Hoogerheide verhuizen naar de Fortuinstraat. Ieder die zijn of haar idee voor de herinrichting rondom het dorpsplein wil insturen kan dat doen via [email protected] t.a.v. Idee Woensdrecht.