Roosendaal

Omstanders in Roosendaal grijpen in bij doorgedraaide man met mes

Foto: Pixabay / PublicDomainPictures

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In de nacht van vrijdag op zaterdag liep het uit de hand op de Markt in Roosendaal. Een man die de indruk wekte behoorlijk onder invloed te zijn, dreigde en achtervolgde er iemand met een mes. Omstanders grepen in om erger te voorkomen.

De man met het mes is een 33-jarige Roosendaler, die een verwarde en dronken indruk maakte. Hij liep volgens getuigen met een mes te zwaaien, maar dat werd voor de politie pas duidelijk toen die arriveerde na een melding die om 02.20 binnenkwam over een mogelijke vechtpartij.

Zelfs met stoelen gegooid

Op de Markt was het al weer rustig toen de agenten arriveerden. Wel troffen ze een man aan met serieuze verwondingen. Die zou zelf met een mes gezwaaid hebben en achter iemand aan gerend zijn, aldus getuigen. Er werd door omstanders voorkomen dat hij verder kon gaan, al verliep dat ook bepaald niet geweldloos. Ze sloegen en schopten hem, gooiden zelfs stoelen naar de man. Er zouden tevens omstanders met elkaar in gevecht zijn geraakt. De gewonde verdachte is naar het ziekenhuis gebracht, het mes is in beslag genomen en nader onderzoek loopt.