Bergen op Zoom

Ondanks corona succesvolle editie ‘Kijk binnen bij bedrijven’

Foto: Pixabay

Han Verbeem Han Verbeem

Ondanks de coronabeperkingen kan stichting Samen in de Regio terugblikken op een geslaagde editie van ‘Kijk binnen bij bedrijven’, waarbij leerlingen en studenten kennis kunnen maken met het bedrijfsleven. “Op de meeste plaatsen konden de ontmoetingen tussen werkgevers en de belangstellenden doorgaan”, meldt Miriam van Esveld namens Samen in de Regio.

De positieve reacties waren er niet minder om, stelt Van Esveld. Zo was er een bijzondere verrassing voor de bezoekers van de vliegbasis Woensdrecht: zij konden échte helikopters en een F-16 bekijken. “Voor ons is Kijk Binnen Bij Bedrijven een kans om de bezoekers alles te vertellen over de unieke technische opleidingen bij de vliegbasis”, zegt Alina Kuijpers. Zij is Hoofd Bureau Arbeidsbenadering van de vliegbasis.

Opleidingsbedrijf

Leerlingen van de Internationale Schakel Klas (ISK) namen een kijkje bij Bouwmensen. In de hele grote werkplaats van dit opleidingsbedrijf mochten zij het zelf eens proberen. Metselen, stukadoren en een steiger bouwen. “Dit is veel leuker dan naar school gaan”, klinkt het vanuit de leerlingen. Van Esveld merkt op: “Op deze manier levert Kijk Binnen Bij  Bedrijven een bijdrage voor jongeren om zich te oriënteren op hun toekomst.”

Gemotiveerd

Bij buisproducent Versteden in Bergen op Zoom waren jongeren ook welkom om een kijkje te nemen op de werkvloer. “Het proces is heel specifiek, we leiden de mensen zelf op. Het is vooral belangrijk dat nieuwe medewerkers gemotiveerd zijn. Dat is de reden om mee te doen aan Kijk Binnen Bij Bedrijven. Wij leerden ook nu weer een potentiële kandidaat kennen en hij ons, dat is net zo belangrijk,” aldus Ella van Es van Versteden.

Breed publiek

De week van Kijk Binnen Bij Bedrijven was een week waar een breed publiek een kijkje kwam nemen – aldus de organisatoren: “Alle gesprekken die het oplevert zijn telkens kansen. Soms voor een baan op korte termijn en anders voor de juiste studiekeuze op lange termijn. Samen in de Regio streeft ernaar om in het voorjaar van 2021 Kijk Binnen Bij Bedrijven te organiseren op de Brabantse Wal.”