Steenbergen

Ondanks mooie nazomerweer zijn buitenbaden gesloten: ‘Het is jammer maar helaas’

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

“Het water ziet er verleidelijk uit maar toch houden we de poort gesloten”, klinkt het onverbiddelijk uit de mond van manager Leo Holierhoek van zwembad De Meermin in Steenbergen. Het zwemseizoen is hier net zoals op de meeste plaatsen afgelopen weekend afgesloten. En dat terwijl de temperaturen de komende dagen weer oplopen naar de dertig graden.

Manager Leo zou graag met zijn hand over zijn hart willen strijken maar dat is volgens hem niet meer mogelijk. “We zijn al begonnen met het doorspoelen van de leidingen om alles winterklaar te maken. Daarnaast werken we met studenten en die zitten weer op school. Bovendien moet je ergens een grens trekken. Het is jammer maar helaas”, aldus Leo.

Dit is echt balen met de temperaturen deze week.

Even verderop bij zwembad Blankershove in Oud Gastel was zondag ook de laatste dag dat de gasten konden genieten van het buitenbad. “Dit is echt balen met de temperaturen deze week”, vertelt beheerder Nicky Lankhuijzen aan Omroep Brabant. Hij heeft al zeker veertig telefoontjes gehad of het zwembad langer open kan blijven.

De extra kosten hiervan staan volgens de beheerder niet in verhouding met de opbrengst. “Daarnaast zouden dan de abonnementhouders een kaartje van vijf euro moeten kopen, want hun seizoenkaart was tot en met zondag geldig. En dat willen we gewoon niet.”

Vorig jaar was met ruim 73 duizend gasten natuurlijk een uitschieter.

Nicky Lankhuijzen kijkt terug op een middelmatig buitenbadseizoen. “We hebben een heel goed voorseizoen gehad, maar eind juni kwam de klad erin.” Zijn collega in Steenbergen is ondanks de mindere maanden juli en augustus ook niet ontevreden: “Wij hebben zo’n 58 duizend bezoekers gehad en dat is voor ons een mooi gemiddelde. Vorig jaar was met ruim 73 duizend gasten natuurlijk een uitschieter.”

In Oud Gastel is komende vrijdag en zaterdag het zwembad nog wel even open voor de traditionele ‘hondenplons’ waarbij baasjes met hun viervoeter een duik kunnen nemen. Daarna wordt het zwembad schoongemaakt voor het nieuwe seizoen. In Steenbergen gaat het buitenbad eind april 2024 weer open. “Goede kans dat ik er dan als eerste induik”, lacht Leo.