Wouw

Ondanks uitdagingen dit jaar weer een ouderwetse Trekkertrek van KPJ Wouw: ‘Het is ons gelukt’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het was stressen, improviseren en heel veel regelen. KPJ Wouw stond dit jaar voor een flinke uitdaging, nadat de vergunning voor hun jaarlijkse trekkertrek werd afgekeurd vanwege de Vuelta. Dit jaar is het dus niet op de vertrouwde plek in Wouwse Plantage, maar op een nieuwe plek, in Kruisland. “Uitdagend, maar het is ons gelukt!”

Het zat de organisatie van de trekkertrek dit jaar echt niet mee. “Een paar maanden geleden kregen we te horen dat onze locatie in Wouwse Plantage op 21 augustus onbereikbaar zou zijn vanwege de Vuelta”, vertelt Romy Verhoeven van de KPJ. “Dat betekende geen vergunning binnen de gemeente Roosendaal. Toen moesten we verder gaan zoeken.” Na rondbellen bij gemeentes, werden ze door de gemeente Steenbergen goed ontvangen. “Zij wilden heel graag helpen, dus we zijn dit jaar te vinden in Kruisland!”

Er is deze week hard gewerkt om alle voorbereidingen te treffen.

Maar dat was nog maar de eerste hobbel. “Ik denk dat alles wat we moesten regelen, wel een keer fout is gegaan”, vervolgt Romy. Als voorbeeld noemt ze het regelen van dranghekken, die vanwege de Vuelta nergens meer te huren zijn. “Nu hebben we ze ergens uit België gehaald. Echt een gedoe, want ze zijn ontzettend belangrijk voor de veiligheid van onze bezoekers.”

De echte liefhebbers zullen er altijd bij zijn.

De organisatie heeft keihard gewerkt om alles geregeld te krijgen, en dat is ze gelukt. “Aan het aantal inschrijvingen zal het ook niet liggen. We hebben zondag 240 deelnemers!” Trekkertrek, ook wel tractor pulling, is een wedstrijd waarbij een tractor een sleepwagen moet trekken. Wanneer dit honderd meter lukt, is het een ‘fullpull’. “Ondanks de Vuelta verwachten we drukte. Dat zie je al aan het aantal deelnemers. De echte liefhebbers zullen er altijd bij zijn.”

We hopen zondagavond te kunnen terugblikken op een geslaagde dag!

Het was qua voorbereiding een van de grootste uitdagingen tot nu toe voor de KPJ. “We hopen dat we zondagavond kunnen terugblikken op een geslaagde dag. Maar daar gaan we natuurlijk gewoon vanuit!”

De trekkertrek start zondag om twaalf uur ‘s middags, aan de Princebosseweg in Kruisland.

De prijzen liggen al klaar.