Roosendaal

Onderhoud van fietspaden in gemeente Roosendaal staat al gepland

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Roosendaal gaat de slechte fietspaden en trottoirs in de gemeente gewoon volgens plan aanpakken. Dat antwoordt wethouder Inge Raaijmakers op vragen van de VLP. De VLP suggereerde dat er nog geen schema was voor het beheer van de fiets- en wandelpaden. Maar volgens de wethouder is de beheerkalender al in april gemaakt en twee weken geleden aan de gemeenteraadsleden gestuurd.

Door: Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal gaat de slechtste fietspaden en trottoirs binnenkort al aanpakken. Andere paden worden gewoon volgens de planning opgeknapt. Dat antwoordt wethouder Inge Raaijmakers op vragen van de VLP. De partij trok aan de bel over de slechte staat waarin sommige paden zijn. Begin deze maand deed de VLP een fietsrondje en merkte dat op sommige plekken snel verbetering nodig is.

Troittoir Röntgenstraat-Galvanistraat snel aangepakt

Vooral de openbare ruimte aan de Edisonstraat en Röntgenstraat was opgevallen bij de VLP-raadsleden. Volgens de partij lijkt het trottoir op de hoek van de Röntgenstraat met de Galvanistraat zelfs onverantwoord slecht. “Met de herfst en het vallen van het blad volgende maand in aantocht, en mede gelet met het vroeger donker worden, kan dit met name voor oudere mensen in deze wijk met lopen problemen geven,” aldus de partij.

De gemeente Roosendaal is het daar mee eens. “De staat van het trottoir bij het kruispunt is bekend,” schrijft wethouder Raaijmakers. “Deze staat ook in de planning voor direct klein onderhoud en wordt op korte termijn uitgevoerd.” Het onderhoud aan de Edisonstraat moet nog even wachten. “Het onderhoud aan de Edisonstraat staat nog steeds gepland in 2022.”

Fietspaden met tegels krijgen asfalt

De VLP suggereerde dat er geen actuele planning was voor het onderhoud van de openbare ruimte. Maar dat klopt volgens Raaijmakers niet. “De geactualiseerde beheerkalender 2020-2024 is in april 2020 door het college vastgesteld. In week 37 heeft de raad de geactualiseerde beheerkalender ontvangen.”

De wethouder heeft ook een lijstje gegeven met fietspaden die de komende jaren een facelift krijgen. Daar liggen nu nog tegels, maar het worden geasfalteerde fietspaden. Het gaat om de volgende straten:

· 2021 fietspad Strausslaan Oostzijde en Vroenhoutseweg

· 2022 fietspaden, Flintpad en Lavapad

· 2023 fietspad Spoorstraat

· 2024 fietspaden Willem Dreesweg, Molensingel, Bergrand

· 2025 fietspaden Bulkenaarsepad, Tiendpad en Plantagebaan

· 2026 conceptplanning Champetterberg

Ook fietspaden buitengebied en dorpen op planning

De VLP wees ook nog op fietspaden in de dorpen en de buitengebieden. Daar heeft de partij nog geen inspectierondje gereden, maar heeft wel gehoord dat er verbetering nodig is. Zoals de fietspaden tussen Wouw en Wouwse Plantage en langs de Vroenhoutseweg van Roosendaal naar Kruisland. Wethouder Raaijmakers geeft aan dat ook die fietspaden op de planning staan voor onderhoud. “Zo staat de Vroenhoutseweg in 2021 gepland en de Plantagebaan in 2025.”

De VLP heeft gemengde gevoelens bij de antwoorden van de wethouder. “Aan de ene kant goed dat er weer de nodige fietspaden worden aangepakt. Ook fietspaden in het buitengebied, maar die moeten soms nog wel heel erg lang wachten,” schrijft VLP-raadslid Eric de Regt. “Vooral de Plantagebaan tot 2025, terwijl daar heel erg veel wordt gefietst en daar ook veel toeristische fietsroutes langs gaan.”

Lees ook: Roosendaalse VLP trekt aan de bel over toestand openbare ruimte