Roosendaal

Ondernemers zoeken vernieuwing tijdens Retailagenda Innovatie Festival

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bedrijven die goederen of diensten leveren, de retail, zullen moeten vernieuwen om geld te blijven verdienen. Daarom werd maandag in Roosendaal het Retailagenda Innovatie Festival gehouden.

Tijdens het Retailagenda Innovatie Festival konden ondernemers meedoen aan workshops, ze kregen praktische tips en maakten kennis met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Ook was er een wandeling langs technische hot spots van Roosendaal.

Staatssecretaris Mona Keijzer

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer was speciale gast. Zij sprak over de essentiële rol die innovatieve retailers hebben voor een levendige binnenstad. Keijzer kreeg ook het eerste exemplaar uitgereikt van het handboek ‘Succesvol innoveren in winkelgebieden.’

Roosendaal ‘Slimme Stad’

Wethouder Cees Lok vertelde over Roosendaal als ‘Slimme stad’, over big data, beleving en binding van bezoekers. Roosendaalse ondernemers lieten zien hoe zij inspelen op de ‘Slimme stad’ door data te verbinden met nieuwe technische mogelijkheden. Door te vernieuwen hopen ze een aantrekkelijke stad te blijven voor ondernemers, inwoners en bezoekers.