Hoogerheide

Onderstal is alleen nog voor fietsers, wandelaars en bewoners

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Automobilisten kunnen sinds kort niet meer via de Onderstal in Hoogerheide van of naar Woensdrecht rijden. Dat komt door een nieuwe fietssluis die de gemeente heeft laten aanleggen.

De maatregel halverwege de Onderstal zorgt ervoor dat alleen fietsers en voetgangers nog kunnen doorrijden. Automobilisten moeten rechtsomkeer maken. Sommige mensen laten zich niet zo makkelijk tegen houden. Buurtbewoners zagen dat mensen met de auto door het weiland om de sluis heen reden.

De sluis moet ervoor zorgen dat de verkeersdrukte in de straat afneemt. De hoeveelheid verkeer in de straat is volgens de gemeente aanzienlijk toegenomen na het verwijderen van het viaduct en de aanleg van het nieuwe gedeelte van de Scheldeweg.

Met name bij fietsers en voetgangers is er een gevoel van onveiligheid ontstaan. Om de weg weer veiliger te maken heeft het college van burgemeester en wethouders in 2018 al besloten om een fietssluis te plaatsen, waardoor de straat autoluw zal worden.

De fietssluis bestaat uit een constructie die weggehaald kan worden wanneer de Onderstal als omleidingsroute gebruikt wordt, of wanneer er een evenement is. Met borden is duidelijk gemaakt dat het voor automobilisten een doodlopende weg is.