Bergen op Zoom

Ondertekening voor nieuwbouwwijk in het zuiden van Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Wethouders Patrick van der Velden en Annette Stinenbosch en Erik Leijten van ontwikkelaar BPD hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor Meander fase 2. Daarnaast is er ook een grondverkoopovereenkomst gesloten voor een woonbuurt ten oosten van de Zuiderdreef.

De gemeente en BPD (Bouwfond Property Development) hebben een aangepast stedenbouwkundig plan voor Meander fase 2 opgesteld. Het nieuwe plan is er één met meer groen en water. Er zullen in totaal 300 nieuwe woningen gebouwd worden ten oosten van de Zuiderdreef. Er zal gestart worden met 35 rij-huurwoningen en 44 twee-onder-een-kap koopwoningen.

Maatschappelijk probleem

Door deze samenwerking wordt het maatschappelijke probleem, een betaalbaar thuis voor iedereen, aangepakt. “Met een volledige aanpak van een gebied creëren we op deze manier aantrekkelijke wijken waardoor de woningmarkt ook toegankelijk is voor starters en huishoudens met een middeninkomen”, zegt Erik Leijten, directeur BPD.

De gemeente maakt naast de afspraken met BPD ook afspraken met andere partijen over resterende percelen en er zullen ook nog individuele bouwkavels aangeboden worden. Wethouder Patrick van der Velden is erg blij met de ontwikkeling van de woningbouw. “Binnen de Markiezaten wordt het op deze manier ‘aangenaam wonen voor iedereen’.”

De nieuwe wijk

Nieuwbouwwijk De Markiezaten ligt ten zuiden van het centrum van Bergen op Zoom. In de nieuwe wijk is veel groen en water te vinden. De wijk beschikt ook over een brede school, sportpark, gezondheidscentrum en een grote supermarkt.