Wouwse Plantage

Ongeloof na tweede inbraak restaurant Kwizien

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Afgelopen weekend heeft een inbreker een laptop buitgemaakt bij een inbraak bij restaurant Kwizien in Wouwse Plantage. De schade die bij de inbraak ontstaan is, is groot. Zowel in materiële zin als emotioneel gezien. Het restaurant werd een half jaar geleden ook al bestolen. Als klap op de vuurpijl overleefde de eigenaar van het restaurant een paar dagen eerder ternauwernood een hartaanval.

Door: Vincent Krijtenburg

Restauranteigenaars Frank en Elina Valckx zaten zaterdagavond voor de buis, toen de beveiligingsapp een melding gaf. “Frank zag dat er iemand binnen was. Ik ben samen met mijn zoon naar het restaurant gereden en onderweg belden we 112”, zegt Elina. De politie was ook snel ter plekke met meerdere eenheden, maar de vogel was toen al gevlogen.

Klopjacht

De inbreker heeft een ruit aan diggelen geslagen en is toen naar de bar gelopen. Op beveiligingsbeelden is te zien hoe de inbreker op zoek is in alle kastjes en zelfs in de bestek-lade. Geld blijkt er niet meer aanwezig te zijn. “Dat hebben we wel geleerd van de inbraak vorig jaar”, zegt Elina. Uiteindelijk besloot de dief de laptop mee te pakken, waarna hij het hazenpad koos. Een klopjacht door de politie trok veel bekijks van inwoners van Wouwse Plantage, maar leverden niks op.

Hartaanval

De schade is enorm, en dan met name emotioneel gezien. Een week eerder werd Frank getroffen door een hartaanval. “Hij is drie keer gereanimeerd in de ambulance, en heeft een paar dagen in het ziekenhuis gelegen. Hij was net een paar dagen thuis en moet het eigenlijk rustig aan doen.”

Miserie

De familie is nog niet van de schrik bekomen, maar pakken zo snel mogelijk de draad weer op met het aanbieden van afhaalmaaltijden. “Ik hoop dat we snel weer mogen opstarten zodat we de miserie achter ons kunnen laten en ons ding kunnen doen.”