Bergen op Zoom

Ongeveer 4000 Koningsdagkaartjes voor bewoners Bergse verzorgingshuizen

Burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom.

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De gemeente Bergen op Zoom heeft bijna 4000 kaartjes met een speciale boodschap voor Koningsdag bezorgd bij de bewoners en cliënten van verzorgingshuizen. Zo hoopt burgemeester Frank Petter, samen met de Oranjeverenigingen van Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat, een ‘oranjezonnetje in huis te brengen’.

Burgemeester Petter vertelt over de actie: “Onlangs was ik, mede namens mijn collega’s van de gemeenten Steenbergen, Woensdrecht en Tholen, op bezoek in Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Ik werd daar bijgepraat over de corona-aanpak en kreeg uitleg over de afdeling waar de coronapatiënten worden verzorgd. Dit maakte op mij diepe indruk. Veel respect voor de artsen en het verplegend personeel!”

Daar ontstond het idee om iets leuks te doen voor geïsoleerde groepen. “We weten dat vooral ouderen het zwaar hebben in deze crisis en zeker ouderen en andere risicogroepen die in een tehuis of instelling verblijven. Zij mogen niet naar buiten en kunnen niemand ontvangen. Ze zijn echt aan huis gekluisterd,” aldus Petter. “Ook het verzorgend personeel in deze instellingen heeft nu allesbehalve normale werkomstandigheden. Daarom wil ik bij gelegenheid van Koningsdag bewoners en verzorgenden graag een hart onder de riem steken met een zonnig kaartje. Hou vol! Alleen samen krijgen we corona onder controle!”