Bergen op Zoom

Online 1 mei bijeenkomst met Bergse politiek

Afbeelding: Pixabay / Gerd Altmann

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Vier Bergse politieke partijen gaan samen een online bijeenkomst houden op 1 mei, de Dag van de Arbeid. Het belangrijkste onderwerp is het sociaal domein, de gemeentelijke verantwoordelijkheid voor bijvoorbeeld werk en zorg. De partijen willen bespreken hoe samenwerking er voor kan zorgen dat er meer mogelijk wordt.

De BSD, GroenLinks, Pvda en SP schuiven aan tijdens de bijeenkomst, die duurt van 19.00 tot 20.00 uur. Wie mee wil doen bij de online meeting is van harte welkom. Er kunnen maximaal 100 deelnemers in de Zoom bijeenkomst worden toegevoegd.

Samen verder

Het onderwerp van gesprek is het sociaal domein. Dat is de taak die de gemeente heeft op het gebied van onder andere werk en zorg, zoals jeugdzorg en schuldhulpverlening. Het sociaal domein staat zwaar onder druk in de gemeente Bergen op Zoom. Er zijn zorgen over de gevolgen van de bestuurlijke veranderingen en aangekondigde bezuinigingen. De coronacrisis maakt het ook bepaald niet makkelijker. Daarom willen de organiserende politieke partijen kijken wat het kan opleveren als ze samenwerken.

De bijeenkomst is openbaar en via de chatfunctie kun je vragen stellen aan de fractievoorzitters van de partijen. Deelnemen doe je via het online platform Zoom, met de volgende link: https://us02web.zoom.us/j/82353494605 en meeting ID: 823 5349 4605.