Bergen op Zoom

Onstuimig en guur carnavalsweekend

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Carnavalsoptochten moeten dit weekend rekening houden met een stevige zuidwestenwind en daarbij is het ook erg guur. Zaterdag overdag blijft het in het zuiden op veel plaatsen droog met mogelijk wat zon. Zondag vallen buien met kans op een klap onweer. Voor maandag staat storm op het programma, waarbij zeer zware windstoten kunnen optreden van meer dan 100 km per uur.

 

De carnavalsoptochten die zaterdag gepland staan in het zuiden houden het met wat geluk droog en mogelijk laat de zon zich ook even zien. Met 10 tot 12 graden is het zeer zacht. Door de stevige wind is daar echter weinig van te merken.

Zondag blijft het flink waaien. Buien trekken over het land en daarbij kan ook een enkele klap onweer voorkomen. Er zijn ook droge perioden, waarin de zon even schijnt. Het wordt 10 tot 11 graden. De gevoelstemperatuur ligt rond de 5 graden.

Maandag trekt een stormdepressie over onze regio. Het waait hard met kans op zeer zware windstoten van meer dan 100 km per uur. Daarbij is het bewolkt met regelmatig regen.

Ook dinsdag staat er veel wind. De dagen daarna is het wat rustiger.