Woensdrecht

Met speciaal kombord is Woensdrecht klaar voor doorkomst Vuelta

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Speciaal voor de wielerwedstrijden Onbeperkt Vuelta en La Vuelta Holanda heeft de gemeente Woensdrecht een kombord laten maken. Wethouder Rainier Schuurbiers onthulde vrijdagochtend het bord aan de Langeweg in Woensdrecht.

Er is voor de plek aan de Langeweg gekozen, omdat dit dé plek is waar deelnemers van de Vuelta het dorp binnenrijden. Het bord is nu al geplaatst omdat zaterdag 2 juli de Onbeperkte Vuelta plaatsvindt. Deelnemers van deze ronde leggen in vijf dagen tijd 215 kilometer af met een handbike, rolstoel of elektrische fiets. ”Deze deelnemers laten zich niet tegenhouden door hun beperking of chronische aandoening. Het zijn helden”, zegt wethouder Schuurbiers. De verwachting is dat deze helden tussen half twaalf en één uur ‘s middags aankomen in de gemeente.

La Vuelta

De doorkomst van La Vuelta Holanda is zondag 21 augustus. Het is tijdens de derde etappe van de wedstrijd. De grote namen uit de wielerwereld rijden dan door Woensdrecht, Hoogerheide en Huijbergen. Speciaal voor de kinderen is er een kleurplaatactie georganiseerd. Bij het inleveren van de kleurplaat krijgen ze een La Vuelta bidon. Van de kleurplaten worden spandoeken gemaakt die langs de route komen te staan.