Roosendaal

Ontmantelde drugslab in Roosendaal was levensgevaarlijk

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De politie heeft het onderzoek naar het drugslab wat maandag 23 mei is ontmanteld afgerond. Daaruit blijkt dat het lab levensgevaarlijk was en een grote kans had op vervuiling van het mileu.

Er werden in de extreem vervuilde loods duizenden liters drugsafval gevonden. Er stonden ook honderden liters nieuwe chemicaliën voor de productie van syntetische drugs. Er hingen volgens de politie in de loods zoutzuurdampen die levensgevaarlijk zijn. Met behulp van gasmaskers heeft de politie de loods kunnen ontruimen. Volgens de brandweer was er ook gevaar voor kortsluiting en was het afvalwater vervuild.

De loods was verdeeld in acht ruimtes met verschillende opstellingen voor de productie van drugs. In de ruimtes stonden niet alleen gasflessen, maar ook vaten, jerrycans en emmers met chemicaliën. Volgens de politie hadden verschillende vloeistoffen door onderling contact voor ontploffingen kunnen zorgen.

Bij de ontmanteling van het drugslab hield de politie een 55-jarige man uit Roosendaal en een 17-jarige jongen uit Hoogvliet aan. Zij zijn in afwachting van de rechtszaak weer op vrije voeten.

Foto: Politie.nl