Zevenbergen

Ontwerp nieuwe sporthal Zevenbergen bekend

Wind Design + Build diende het beste ontwerp in (foto: gemeente Moerdijk)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het was maart 2023 dat de gemeenteraad van Moerdijk een besluit nam over de nieuw te realiseren sporthal in Zevenbergen. Vijf partijen kregen de mogelijkheid om een ontwerp voor zowel de sporthal als de buitenruimte in te dienen. Het ontwerp van Wind Design + Build is uiteindelijk gekozen.

Het winnende ontwerp is gekozen op basis van functionaliteit, energieoplossing en de toe te passen materialen. Ook moesten de vijf partijen aangeven wat de aanpak zou zijn als het gaat om klimaatbestendigheid en duurzaamheid. Daar voldeed het winnende ontwerp dus het beste aan.

De nieuwe sporthal krijg een ‘heldere indeling en route binnen het gebouw’, schrijft de gemeente. De buitenkant is opgebouwd uit verschillende lagen, heeft afrondingen op de hoeken en bestaat uit verschillende kleuren en materialen. “Door de gelaagdheid, plasticiteit en kleur lijkt het gebouw gevormd te zijn uit de aarde en wil het zich nadrukkelijk nestelen in de groene omgeving. Een omgeving waar iedereen zich thuisvoelt, ook de natuurlijk”, legt Roelof Wind namens Wind Design + Build uit. De kruiden- en plantensoorten die op sommige daken geplant zullen worden, zouden dit natuurlijke beeld versterken.

Daarnaast is ook de aanpak voor de energieoplossing, klimaat en natuurinclusiviteit beoordeeld. Wind Design + Build gaat het ontwerp uitwerken, de vergunningen aanvragen en de hele bouw uitvoeren. “Ik ben blij dat we nu een concreter beeld krijgen bij de plannen voor de sporthal”, reageert wethouder Bennie Blom.

Woensdag ondertekenden wethouder Bennie Blom (links) en directeur Roelf Wind (rechts) het contract voor de nieuwe sporthal.