Hoogerheide

Ontwerpwedstrijd voor nieuwe heemtuin Het Zuidkwartier

Buxushaag aangetast door buxusmot

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Heemkundekring Het Zuidkwartier in Hoogerheide hoopt de heemtuin te kunnen opknappen door een ontwerpwedstrijd te houden. Hoveniers en bedrijven uit de gemeente Woensdrecht kunnen meedoen.

De heemtuin is hard aan vernieuwing toe. Afgelopen zomer is er veel schade ontstaan aan de buxushaag, toen de buxusmot neerstreek in de tuin. Het Zuidkwartier heeft de buxushaag moeten verwijderen, maar heeft niet genoeg geld om de tuin weer helemaal op te knappen.

Openbare wedstrijd

De heemkundekring heeft daarom een wedstrijd uitgeschreven onder hoveniers en bedrijven. Zij worden uitgenodigd een plan te bedenken om de tuin in ere te herstellen. Het ontwerp moet passen bij het heemhuisje en de tuin moet onderhoudsvriendelijk zijn.

De wedstrijd is openbaar, dus iedereen mag meedoen. Plannen kunnen worden ingeleverd tot 31 januari. De ontwerpen worden beoordeeld door een jury. Daarin zitten een bestuurslid van Het Zuidkwartier, een lid van de werkgroep heemtuin en een deskundige op het gebied van tuinaanleg.

Informatiepakket

Geïnteresseerden kunnen zaterdag 5 januari 2019 een kijkje komen nemen in de heemtuin. Van 10.00 uur tot 12.00 uur kun je ter plekke ideeën opdoen om een ontwerp te kunnen maken. Er is dan ook een informatiepakket beschikbaar voor deelnemers aan de wedstrijd. En heemkundekring Het Zuidkwartier is aanwezig om vragen te beantwoorden. De heemtuin en het heemhuisje zijn te vinden aan de Binnenweg 33 in Hoogerheide.