Bergen op Zoom

Onverwacht een extra editie van de Foodstoet in Bergen op Zoom

Foodstoet editie 2017, stadspark Kijk in de Pot

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Tot en met afgelopen maandag wist de organisatie van de Foodstoet editie die dit weekend plaatsvindt niet beter dan dat ze in het Bredase Ginneken zouden staan. Dat liep even anders. Nu wordt Bergen op Zoom getrakteerd op een extra evenement.

Het wordt een iets kleinere editie dan men hier gewend is, legt Alma Wattimena uit namens de organisatie. In stadspark Kijk in de Pot staan dit weekend geen dertig maar zo’n twintig foodtrucks, en deze keer is het sluitingstijd om negen uur ’s avonds. Maar het wordt nét zo gezellig, belooft ze. “De truckers hebben er heel veel zin in!” Dat is niet alleen omdat zij na twee jaar corona eindelijk weer mogen, ook omdat Bergen op Zoom in de foodtruckwereld een goede naam heeft.

Leermoment

Wat er zo lastminute mis ging in Breda? Alma houdt het op een wederzijds misverstand tussen de gemeente aldaar en de organisatie van de Foodstoet, een ‘leermoment’. Volgend jaar gaat het daar alsnog gebeuren, weet ze zeker. Verder is ze vooral blij dat de gemeente Bergen op Zoom zo welwillend was om op zo’n korte termijn alsnog ruimte te bieden. Zaterdag vindt op Kijk in de Pot toch al de Dag van het Park plaats en daar kon de Foodstoet prima bij aansluiten, was in no time besloten. En geregeld! “Daar zijn we heel blij mee. Alle complimenten voor de gemeente.”

Bonus Weekend

Ook de foodtruckers waren blij met het nieuws. Ze komen allemaal mee naar de verplaatste editie, die tot Bonus Weekend is gedoopt. Omdat er waar mogelijk tevens ruimte wordt geboden aan streekproducten, is er waarschijnlijk Bredaas speciaalbier te proeven. “Dat smaakt in Bergen op Zoom ook prima”, klinkt het overtuigd. Verder kunnen bezoekers dus rekenen op ongeveer twintig foodtrucks, live muziek en entertainment, een kids corner en natuurlijk de voor velen inmiddels bekende foodfestivalsfeer. Nu nog hopen op goed weer.

De Foodstoet opent op vrijdag 20 mei om 15.00 uur. Op zaterdag en zondag om 12.00 uur. Meer weten over deze bijzondere editie? Check de Facebookpagina of Instagram.