Bergen op Zoom

Ook etensresten in Bergse GFT-bakken

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Saver is al even bezig met een actie die mensen moet wijzen op het feit dat ook etensresten bij het GFT horen. Aanstaande zaterdag trekken daarom een team, campagnebus en wethouder Andrew Harijgens door de wijk Meilust.

Afgelopen weekend was Putte aan de beurt en nu wordt Bergen op Zoom aangedaan door een vertegenwoordiging van afvalverwerker Saver en namens de gemeente de wethouder. Op 7 maart bezoeken wethouder Harijgens het het campagneteam zo’n honderd adressen in Meilust. Doel: bewoners aansporen om GFT+E afval beter te scheiden. Die E staat dus voor etensresten.

Bij de bezochte adressen wordt een verzamelbakje aangeboden om die etensresten in op te sparen en niet voor ieder beetje naar de container te hoeven. Tevens krijgen mensen er composteerbare zakjes bij, naast een brochure met uitleg en een sticker die in de container kan worden geplakt.

Tot nu toe gooien velen etensresten nog in de grijze bak en dat is dus eigenlijk niet de bedoeling. Dergelijke organische restanten horen bij het GFT, willen Saver en de gemeente duidelijk maken. De campagne moet bij gaan dragen aan het behalen van de doelstelling om nog dit jaar de hoeveelheid restafval per inwoner terug te brengen van de huidige 185 kilo naar 100 kilo per persoon.

Stockfoto: Pixabay / Alexas_Fotos