Woensdrecht

Ook in Woensdrecht alle ruimte voor terrassen

Foto: Prixabay / Free-Photos

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De horeca krijgt in West-Brabant veel medewerking van gemeentes, nu vanaf 1 juni terrassen weer open mogen. Alleen al om de coronamaatregelen aan te houden is veel extra ruimte nodig en die krijgen de ondernemers meestal ook. In een brief liet de gemeente Woensdrecht weten open te staan voor tijdelijk uitbreiding.

Uiteraard staat veiligheid voorop, stelt de gemeente. Alle RIVM-voorschriften moeten aangehouden worden: geen groepsvorming dus en bezoekersaantallen moeten beheersbaar blijven. Voorlopig geldt dat er maximaal dertig gasten ontvangen mogen worden. Bezoekers die niet uit hetzelfde huishouden komen, moeten bovendien anderhalve meter uit elkaar blijven.

Tijdelijke uitbreiding

Ondanks alle regels is de gemeente Woensdrecht blij dat de horeca weer wat mogelijkheden krijgt. Daarom krijgen ondernemers ook letterlijk de ruimte om te kunnen werken. Met een tijdelijke en kosteloze vergunning mogen terrassen worden uitgebreid, mits aan alle regels wordt voldaan.

Bedrijven kunnen zelf met een voorstel komen. Maar ze kunnen zich ook laten adviseren door een medewerker van de gemeente. Voor de tijdelijke aanvulling op de vergunning worden geen leges gerekend. Wel komen er steekproefsgewijs controles op het naleven van afspraken en regels.