Woensdrecht

Ook Woensdrecht sluit aan bij de HogeNood app

De HogeNood app laat zien waar de wc's in openbare gelegenheden te vinden zijn. (Pixabay)

Han Verbeem Han Verbeem

Wie een gemeente bezoekt, kan met de HogeNood app snel zien waar openbare toiletvoorzieningen te vinden zijn. En dat is best handig, als je vaak naar de wc moet of aangewezen bent op een rolstoeltoegankelijk toilet. Woensdrecht doet ook mee met de app, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal. “Door de coronacrisis is de app op de achtergrond geraakt, maar met het nieuwe toeristenseizoen willen we deze verder promoten.”

De ouderwetse openbare toiletten en publieke urinoirs zijn in de gemeente Woensdrecht niet te vinden. Daar is de wethouder niet rouwig om, want dergelijke toiletten zijn lastig te onderhouden en vervuilen snel. De app biedt een beter alternatief en wijst naar wc’s in bijvoorbeeld de horeca. Maar ook de gemeente zelf doet mee met de app, voor de toiletten in de multifunctionele centra en in het gemeentehuis. “De app is gratis, en het gebruik van de wc’s ook”, zegt Van Agtmaal.

De app laat ook de bezoekuren zien en geeft aan welke wc’s rolstoeltoegankelijk zijn. Voor ouderen en mensen met een fysieke beperking is dat handig.