Hoogerheide

Ook Woensdrecht zwaait raadsleden uit: Ruud Gaarkeuken, Manus Bolders en Luc de Vos

Drie raadsleden nemen afscheid: Ruud Gaarkeuken (links), Manus Bolders (midden) en Luc de Vos (rechts).

Han Verbeem Han Verbeem

Ook in de gemeenteraad van Woensdrecht is deze week een wisseling van de wacht. In de nieuwe raad keren drie raadsleden niet terug: Ruud Gaarkeuken (PvdA), Manus Bolders (VVD) en Luc de Vos (CDA). Maandagavond zijn de drie in de bloemetjes gezet, tijdens een feestelijk afscheid in de raadszaal van het gemeentehuis.

Ruud Gaarkeuken was sinds april 2020 raadslid voor de PvdA, en volgde destijds Jeroen Beunk op. Vanwege de coronabeperkingen kon hij pas op 28 mei worden beëdigd. Het was voor hem zijn tweede bestuursperiode, van 2006 tot 2010 was hij al PvdA-raadslid in Woensdrecht. “Sociale, culturele en maatschappelijke betrokkenheid is iets wat je in alle vergaderingen van de opinieraden en de raad bij de behandeling van veel onderwerpen uitstraalde”, zo sprak burgemeester Steven Adriaansen hem toe. Gaarkeuken was ook lid van de commissie sociaal domein en later de financiële commissie. “Er zit dus ook een zakelijke kant aan je”, merkte de burgemeester op.

Unicum

Voor Manus Bolders was zijn tweede afscheid in één jaar tijd uit de Woensdrechtse gemeenteraad. “Volgens mij is dat een unicum”, aldus Adriaansen. In mei 2021 vertrok hij en heeft hij voor zijn verdiensten een koninklijke onderscheiding ontvangen. Maar bij het vertrek van Robbert-Jan Willeboordse in december ontstond kwam weer een plaats vrij in de raadsfractie van de VVD. Bolder voelde zich geroepen die vacature tot aan de verkiezingen op te vullen.

Geen glazen bol

Voor Luc de Vos is het een tijdelijk afscheid als raadslid. Net als in 2018 kan De Vos een plaats in de CDA-raadsfractie tegemoet zien als het nieuwe college wordt geïnstalleerd. Het ligt voor de hand dat Jeffrey van Agtmaal in april opnieuw benoemd wordt als wethouder en daarmee zijn nieuwgekozen plaats in de raad aan De Vos doorgeeft. “We zullen elkaar hier in april weer terugzien”, sprak Adriaansen met vooruitziende blik. “Volgens mij hoeven we daar geen glazen bol voor te hebben.”