Roosendaal

Op het strand liggen in het hart van Roosendaal bij Multi-Beach

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Ook in het hart van Roosendaal kun je tegenwoordig op het strand liggen. Want aan de Oostelijke Havendijk ligt het stadsstrand van Multi-Beach. Je kunt er in het zand heerlijk picknicken met je eigen spulletjes, of op het terras wat eten bestellen. Uitbater Jolanda Arts wil dat het stadsstrand een gezellige plek wordt waar iedereen kan relaxen.

Roosendaal heeft sinds kort een eigen stadsstrand. In juni opende Multi-Beach haar deuren aan de Oostelijke Havendijk. Een strandtent waar je voor een bescheiden prijs kunt eten en drinken. Maar waar je ook welkom bent als je geen geld wilt uitgeven en gewoon lekker in het zand wil zitten.

“Eigenlijk is alles mogelijk. Het moet voor iedereen ook toegankelijk zijn. Laagdrempelig” zegt uitbater Jolanda Arts. “Of je nou lekker zelf je boterhammetje meeneemt en op het strand gaat zitten, of hier een bakkie komt doen: dat maakt niet uit. Dat kan allemaal.” Arts wil Multi-Beach uitbouwen tot de ultieme plek om te ontspannen.

Van sporten in het zand tot live cooking

Multi-Beach werkt met andere ondernemers samen om het aanbod uit te breiden. Bijvoorbeeld om te sporten op het strand. Of om in het weekend luxer te kunnen eten. “We werken samen met High BBQ Roosendaal. Die is elke vrijdag, zaterdag en zondag hier aanwezig voor Live Cooking op het terras.”

Bij Thijs van Oorschot, de man achter de barbecue, staan de zweetdruppels op het voorhoofd. Vlees braden tijdens een hittegolf is pittig werk. “Het is op het moment heel warm boven de barbecue. Maar goed, dat zijn we gewend, dus we gaan gewoon door,” lacht hij. “We hebben er nou spare ribs opliggen. Die hebben we voorbereid in de smoker en die zijn nog eventjes aan het warm maken zodat er een saus overheen kan. Dat ie lekker kan karamelliseren.”

Werkervaring voor jongeren met autisme

Op een schaduwplekje op het terras zit Jolanda Rekers te genieten. “Het was fantastisch mooi weer, dus ik dacht ik ga lekker eventjes een terrasje pakken en even relaxen voor de vakantie begint voor mij,” vertelt ze met een tevreden lach op haar gezicht. Het stadsstrand is een prima alternatief voor haar, omdat ze geen auto heeft en dus niet naar de kust kan rijden.

Het stadsstrand is ook een mooie plek om mensen werkervaring op te laten doen. “We zijn ook een leerbedrijf om autistische jongeren naar een hoger niveau te brengen,” legt Danny Kwisthout uit. Hij is begeleider van de medewerkers van Multi-Beach. “Daar hebben we ook doelstellingen voor. Dat doen we dan apart, naast ‘t horeca stuk, zeg maar. Daar hebben we een aantal begeleiders op en die proberen hen dan steeds naar een hoger niveau te brengen.”

Op de website van Multi-Beach vind je de openingstijden. Ook staan daar alle activiteiten op een rijtje en waar je je kunt opgeven om zelf mee te doen.