Roosendaal

Op verzoek van GroenLinks legt burgemeester Van Midden de APV uit in begrijpelijke taal

Kitty Joachems Kitty Joachems

Eerder dit jaar heeft de fractie van GroenLinks de Roosendaalse burgemeester gevraagd om de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) toe te lichten in simpele, niet juridische taal. GroenLinks verwacht dat daardoor inwoners van de gemeente beter begrijpen wat in de APV staat.

Door: Kitty Joachems

GroenLinks kijkt daarbij ook naar omringende gemeenten die een aantal prominente aspecten uit de APV in begrijpelijke taal hebben verwoord op hun website. Ze vinden dat ook Roosendaal hiermee tegemoet kan komen aan de inwoners. Burgemeester Han van Midden liet aan de fractie weten aan hun verzoek gehoor te willen geven.

Uitleg APV

Inmiddels staat op de website van de gemeente een nadere uitleg over de APV in eenvoudige, niet juridische taal. De burgemeester legt daarin uit wat de APV is, voor wie deze bedoeld is en wat er gebeurt als iemand zich niet houdt aan de regels van de APV.

Belangrijke regels uitgelicht

Daaronder geeft hij een opsomming van een aantal belangrijke regels uit de Roosendaals APV. Dat gaat over zaken als openbare orde, gebruik van de straat, dieren, drank en drugs, stoken van vuur, evenementen, geluidsoverlast, kapvergunning en horeca. De burgemeester benadrukt dat de lijst niet compleet is en dat altijd de actuele juridische tekst geldt.

Lees het zelf

Wil je de versimpelde versie met uitleg van de burgemeester lezen? Klik dan hier.
De juridisch geldende versie lees je hier.