Roosendaal

Opening kindcentrum groots gevierd met eigen songfestival

Sita Kengen Sita Kengen

Op KPO Basisschool De Heiberg in Roosendaal was het dinsdag groot feest. In de ochtend werd het nieuwe kindcentrum geopend, daarna deden alle groepen mee met het songfestival dat door de school was georganiseerd. Alle klassen vertegenwoordigden met een optreden een Europees land.

“We zijn vanochtend om 8.45 uur heel fanatiek begonnen met de opening”, vertelt Marianne Vermeiren. “Dit deden wij met confetti-kanonnen en het delen van de mooie kernwaarde die we hebben. Daarna is er een feest ontstaan in de klassen door het songfestival. Ook zijn omwonenden, ouders en collega’s langs geweest om een rondleiding te krijgen door het nieuwe kindcentrum.”

Songfestival

“Vanaf nu zijn wij een school waar kinderen van nul tot twaalf jaar oud terecht kunnen”, vertelt juf van groep 4, Cathelijn van Dooren. “De jongste leerling heeft vanochtend samen met de oudste leerling het lintje doorgeknipt. We hebben samen geproost en lekker wat gegeten. Het is de hele dag feest.” Het songfestivalprogramma is opgedeeld in twee delen. ‘s Ochtends zijn er zeven landen aan de beurt, en ‘s middags nog eens zeven. Na afloop volgt de prijsuitreiking en mogen de winnende finalisten nog een keer optreden.

“Wij hebben net gedanst voor het Eurovisie Songfestival, ons land was Polen. We gingen een Poolse dans doen met Belgische muziek”, zegt een meisje. “Het dansen was wel super spannend, ik trilde helemaal want ik wilde het graag goed doen”, vult een klasgenootje haar aan.

Kindcentrum

“Van drie klaslokalen zijn twee ruimtes en een centrale keuken gemaakt. In de keuken kunnen allerlei kook- en bakactiviteiten plaats vinden voor de bso en basisschool”, laat Vermeiren zien. “Tegelijkertijd is het ook functionele ruimte voor de nieuwe dagopvang.”

Voor de school is dit een mooie aanwinst en samenwerking.

Samen met directeur Linda Fase laat ze één van de nieuwe ruimtes van de dagopvang zien. “Er is een box, hangwieg, slaapkamertjes en daarnaast heel veel speelgoed.” Ook buiten is de boel opgeknapt. “Eerst was dit gewoon een saai stuk plein met stoeptegels, vanaf nu is er een hele mooie groene buitenspeelruimte ontstaan. Het leuke daarvan is dat er ook speelhoeken buiten zijn. Kinderen worden uitgedaagd tot spel.” Fase vult haar aan: “Voor de school is dit een hele mooie aanwinst en samenwerking. Die samenwerking levert hele mooie dingen op, zowel voor de kinderen als voor de ouders. Wij zijn daar super trots op.”

Laten we hopen dat we naar de finale mogen.

Van Dooren: “De leerlingen vinden het erg leuk. Ik heb zelf ook even mee mogen doen. We vonden het wel even spannend en we waren op van de zenuwen. Maar als je daar dan staat, komt het helemaal goed”, vertel ze. “We hebben heel veel en lang geoefend. Laten we hopen dat we naar de finale mogen”, roept één van de leerlingen.