Nispen

Openluchttheater Nispen deze zomer open met aangepast programma

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Met een aangepast programma gaat het openluchttheater in Nispen weer open. Ondanks alle maatregelen rondom de optredens zijn muzikanten en vrijwilligers dolblij dat er weer muziek zal klinken in “Heerlijckheijd Nispen”.

Het openluchttheater bestaat dit jaar vijf jaar. Ter ere van het eerste lustrum stond er een feestelijk programma met 18 optredens klaar. De artiesten waren geboekt en de flyers gedrukt. Maar helaas brak toen de coronacrisis uit. Gelukkig zijn daar nu de versoepelingen van de maatregelen. De gemeente ziet de activiteiten in het theater niet als evenementen, maar als theater. Daar is Mariska Wagemakers, voorzitter van stichting openluchttheater Nispen dankbaar voor en blij mee. “Het is even aanpassen, maar het was geen probleem om het programma goed gevuld te krijgen. De artiesten willen ook heel graag weer spelen”, zegt Wagemakers over het aangepaste programma met 12 optredens. Bezoekers moeten nu van tevoren kaartjes reserveren en natuurlijk afstand houden en handen desinfecteren.

Artiesten hebben lang moeten wachten, maar kunnen nu mondjesmaat weer aan de bak “Tegek dat we weer mogen spelen!”, reageert Ymke Moerlands, zangeres van Ivy and the Left Hand Gamblers. De band heeft meer dan een handvol optreden moeten annuleren in coronatijd. “Sinds 1 juni mogen we weer repeteren en nu gaan we voor het eerst in vier maanden optreden. We staan te popelen”, zegt Moerlands.