Roosendaal

Openluchttheater Vrouwenhof bijna klaar voor 250 bezoekers

Sven de Laet Sven de Laet

In het Vrouwenhofpark in Roosendaal wordt op dit moment keihard gewerkt om het Openluchttheater klaar te stomen voor een volle zomer. Dat moet ook wel, want op 19 juni moet de eerste voorstelling al te zien zijn. En goed nieuws: er mogen in totaal een kleine 250 mensen op de tribunes.

Dat was nog even spannend. Door de huidige coronamaatregelen mogen er maar 50 mensen naar een voorstelling als de zaal normaal gesproken geschikt is voor 1000 man of minder. “Wij hebben uit laten zoeken hoeveel publiek er in het Openluchttheater kan,” vertelt Mark de Wit, operationeel manager bij Theater De Kring. “We hebben vorige week te horen gekregen dat er onder normale omstandigheden precies 1018 mensen in kunnen. Daardoor kunnen we nu veel meer plaatsen aanbieden.”

Het is toch ook heerlijk om straks lekker buiten te kunnen zitten op een zomerse dag.

En dat was nou juist het idee van het zomerprogramma in het park. In De Kring wordt in ieder geval tot 1 september niks gepland, omdat dat met alle beperkingen niet rendabel zou zijn. “Daarom hebben we gekozen voor shows in de open lucht, waarbij veel meer kan,” legt programmeur Simone Kort. “Plus: het is toch ook heerlijk om straks lekker buiten te kunnen zitten op een zomerse dag.”

Voor het zover is, moet er nog wel even het een en ander gebeuren in het theater. Vorige week is de renovatie begonnen. Inmiddels is het regiehok terug van weggeweest, zijn de tribunes schoongespoten en is de bühne gereed om het overdekte podium op te plaatsen. Verder wordt er nog hard gewerkt aan nieuwe toiletten en kleedkamers voor de artiesten.

Denk aan de 3J’s, Veldhuis & Kemper en Ellen ten Damme.

Een groot deel van de voorstellingen die tussen 19 juni en 31 augustus te zien zijn, stonden oorspronkelijk al in De Kring gepland. “Denk aan de 3J’s, Veldhuis & Kemper, Ellen ten Damme en nog een hele reeks. Verder hebben we daar met Peter Pannekoek en Guido Weijers twee grote namen aan toegevoegd.” Wie overigens naar die laatste twee wil, is al te laat. “Die tickets zijn helaas al uitverkocht. Wie een kaartje wil kopen voor een van de andere shows, kan terecht op de site van De Kring.”