Roosendaal

Openluchttheater Vrouwenhof slachtoffer van vandalisme

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

Het openluchttheater Vrouwenhof in Roosendaal is slachtoffer geworden van vandalisme. Er werd een muur gesloopt, beveiligingscamera’s zijn gestolen en er zijn spullen uit het sprookjeshuis meegenomen.

”We werden vandaag gebeld door iemand van de groenvoorziening die hier in het park dagelijks onderhoud doen en die meldde ons dat er een gat in het sprookjeshuis zit” vertelt Louis Priem, bestuurslid van openluchttheater Vrouwenhof. Het openluchttheater heeft inmiddels aangifte gedaan en zal kijken wat er op de videobeelden te zien is.

Het Vrouwenhof is al meerdere keren slachtoffer geweest van vandalisme. ”We zijn hier in het park sinds 2014 actief en het is echt wel een plek heel veel vandalisme gepleegd wordt. Het huisje wordt ook regelmatig ontdaan van zijn dakpannen. Dit keer was het echt schade, dakpannen kun je neerleggen en dat is zo gedaan. Dit is iets meer werk om te herstellen” zegt Louis Priem. Inmiddels heeft Vrouwenhof ook goed nieuws. De gemeente zal in samenwerking met BVR de schade aan het sprookjeshuis zo spoedig mogelijk herstellen.