Roosendaal

Opknapbeurt Tolbergcentrum loopt vertraging op

Het Tolbergcentrum is verouderd en krijgt een flinke opknapbeurt © Archief ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Er komt geen derde supermarkt in het Tolbergcentrum. Dat schrijft BN DeStem. Eigenaar WP Retail Invest heeft die mogelijkheid uit het plan gehaald nadat Plus Vastgoed hier protest tegen had aangetekend.

In het Tolbergcentrum zitten al twee supermarkten gehuisvest, namelijk een Albert Heijn en een Plus. Plus Vastgoed ziet de komst van een derde supermarkt niet zitten. “De mogelijkheid voor een derde super hebben we op basis van zienswijzen nu definitief uit de plannen gehaald”, zegt Gert-Jan Veldkamp van WP Retail Invest tegen BN DeStem.

Flinke vertraging

Naast het bezwaar van Plus Vastgoed hebben ook andere partijen bezwaar aangetekend en wel tegen het aantal parkeerplekken, dit zouden er te weinig zijn. Maar Veldkamp laat weten dat uit onderzoek blijkt dat dit allemaal wel meevalt.

De renovatie van het winkelcentrum loopt door de bezwaren en afhandeling daarvan een flinke vertraging op. WP Retail Invest had gehoopt begin 2019 te beginnen met de werkzaamheden, maar dit wordt nu de tweede helft van het jaar.

Plannen

In de renovatieplannen is er ruimte voor een nieuw gebouw ter hoogte van Albert Heijn. Op dat gebouw komt een nieuwe gymzaal. De oude gymzaal maakt plaats voor een nieuw gebouw met plek voor meer winkels. Ook het bestaande winkelcentrum wordt aangepakt. Vloeren en plafonds worden gerenoveerd en het interieur gaat op de schop.

Lees ook: Winkelcentrum Tolberg in Roosendaal krijgt opknapbeurt