Roosendaal

Opnames dansfilm Roosendaal ontmoet Roosendaal in volle gang

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Senioren van top tot teen gekleed in het rood, een camera en een grote speaker trokken woensdagochtend flink wat bekijks op de Markt in Roosendaal. Daar waren de opnames bezig voor de dansfilm Roosendaal ontmoet Roosendaal. Voor de Sint Jan dansten zij een wals, samen met wethouder van Gestel en een aantal fractievoorzitters.

Het wordt een film van ongeveer vijftien minuten. ”In een poëtische en paradeachtige sfeer bewegen de dansers zich door de gemeente”, vertelt regisseur Liesbeth Osse. ”Onderweg komen ze langs een aantal iconische plekken.” Onder andere Stadsoevers, de Kade, de tennisbaan van Wouwse Plantage, het openluchttheater en het kruispunt van Nispen en de Sint-Lambertuskerk van Wouw komen aan bod. ”Al deze plekken zijn gekozen omdat ze bijzonder zijn. En omdat het niet de meest voor de hand liggende plekken zijn.”

Roosendaal ontmoet Roosendaal

Alle dansers zijn senioren. ”Voor de film waren de regisseurs op zoek naar senioren die pure kracht tonen”, vertelt Jacqueline Chamuleu van Stichting Roosendaal Danst. ”Zij laten in de film zien dat ze, ongeacht hun leeftijd, nog zoveel kunnen.” Tijdens hun danstocht door Roosendaal komen ze verschillende Roosendaalse groepen tegen. ”Zo zien we toneelgezelschappen, harmonieën en een djembégroep. Maar ook het IQ Aarmoeinieke en de pastoor met zijn nonnekes.”

Roosendaal ontmoet Roosendaal gaat het laatste weekend van september in première. Het is ter ere van het festival Roosendaal Danst. Daar is het thema dit jaar ‘Dans en Film’. De film is te zien in twee zalen van de Roosendaalse bioscoop.