Bergen op Zoom

Opnieuw bronzen geitjes gestolen, beeldengroep verwijderd

Foto: Google StreetView

Han Verbeem Han Verbeem

Zeven bronzen geitjes van de beeldengroep aan de Boulevard worden vermist. Vermoedelijk zijn ze gestolen, aldus gemeentewoordvoerder Nausikaä van den Merkenhof. Inmiddels is het gehele kunstwerk ontmanteld, zo bevestigt ze. De resterende vijf geitjes zijn dinsdag door de gemeente weggehaald en in veiligheid gebracht.

De gemeente ontdekte maandag de vermissing van de zeven beelden. Die waren door onbekenden van het fundament gezaagd. De verdwenen geitjes vertegenwoordigen een waarde van vijfduizend euro per stuk. “Dat kost het om ze opnieuw te laten maken”, aldus de woordvoerder. De artistieke waarde is echter niet in geld uit te drukken.

Eerdere diefstal in 2011

De beeldengroep is in 1999 op het grasveld aan de Boulevard geplaatst en zijn gemaakt door de Nederlands-Israelische kunstenaar Joseph Semah. Het is nog niet duidelijk of en wanneer ze terugkomen, voorlopig ligt het kunstwerk opgeslagen in een gemeentelijk depot. Het is niet de eerste keer dat het kunstwerk is beschadigd. In 2011 zijn vijf bronzen geitjes gestolen, deze zijn uiteindelijk wel vervangen en door de kunstenaar opnieuw vervaardigd en in 2018 teruggeplaatst.